Lehnsbjerg

Mette Schak Dahlmann har oplevet sexisme, siden hun startede i murerfaget. En dag fik hun nok, og nu bliver loven ændret på grund af hendes kamp.

Jeg har oplevet sexisme i mit fag, siden jeg startede. Engang, da jeg skulle starte på et nyt job, fik jeg at vide, at alle mine nye kollegaer havde været inde og tjekke mig ud på Facebook for at se, om jeg var lækker.

Det havde de ikke gjort, hvis jeg hed Jens.

Der går ikke en dag, hvor jeg ikke skal tage stilling til mit køn, om det er på byggepladserne eller i andre firmaer.

Den hverdagssexisme, jeg møder, betyder, at der hele tiden bliver stillet spørgsmål ved mit køn og min kunnen, og mit køn er altid negativt. På mureruddannelsen fik jeg dagligt spørgsmål om, hvorfor jeg skulle være murer, om jeg godt kunne holde til det, og om, hvad mine kollegaer sagde til at få en kvinde som kollega.

Jeg får kommentarer om min krop, jeg får at vide, at jeg er for bredrøvet, og at jeg skal se at få min røv med. På skolen var der ikke noget omklædningsrum til mig, kun til mændene. Der gik to år, før jeg fik et sted at klæde om.

Jeg har oplevet, at kunder syntes, det var sjovt at joke med, om jeg mon hygger mig med cheferne. Det er altid lidt akavet. Folk siger tit, at de ikke mener noget med det, men jeg får det ubehageligt med det, fordi jeg hele tiden bliver bevidst om mit køn igen.

Det er drænende, men jeg bliver også ret fandenivoldsk af det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.